image

UOZBILJITE SE I UĐITE U SVET VIDEO IGARA

Mi smo pod broj jedan isključivo i samo usko specijalizovana radnja za video igre koja se uspešno bavi ovim poslom od 1991. godine. Iza sebe imamo armiju zadovoljnih mušterija koji su za nas najbolja preporuka.

Više o nama...

Nintendo Wii

Release date, October, 2013

Ova konzola donosi veliki preokret u svetu igranja pri čemu se više ne sedi u fotelji nego se stojeći u ruci drži jedan ili dva džojstika i pomeranjem njih senzor prati vaše pokrete i prenosi u igru. Sve ovo začinjeno Nintendovim osećajem za jednostavnost igranja namenjen za sve generacije lansirao je ovu konzolu u orbitu po količini prodatih jedinica, tako da je recept koji je primenio Nintendo inače praćen uz podsmehe konkurencije videvši uspeh posle kopiran. Dok su Sony i Microsoft udarali po kvalitetu grafike i detaljima Nintendo je ponovo uzeo pare na zabavi.i da stvar bude jasna Wii nije hd konzola nema vrhunsku grafiku ali ima jednostavnu zabavu koja će se dopasti svima osim ozbiljnim igračima i ljudima koji od video igre očekuju mnogo više od familijarne zabave. Najbolja slika postiže se spajanjem na lcd i plazma televizore komponentnim kablom ali samo (480p najniža hd rezolucija). Wii postoji u osnovnoj varijanti takozvane debele konzole i u mini varijanti (crvene boje-ne može da se modifikuje) to je ujedno i poslednji model.Wii poseduje gomilu raznoraznih dodataka koje su po našem misljenju samo mamipara i ne donose ništa revolucionarno.Konzola je prestala sa proizvodnjom ali mogućnost modifikovanja i veliki broj igara čine ga dobrom kupovinom za početnike i ljude željne jednostavne zabave. Naša preporuka za one koji vole ovakav stil igranja.

Nekih većih servisnih problema sa ovom konzolom nije bilo uz redovno održavanje.

Modifikacije su moguće softverski.

Nintendo Switch

Release date, March, 2017

Posle ogromnog uspeha Wii -a i neuspeha Wii U-a, Nintendo je u prodaju pustio hibridnu kućno prenosnu konzolu sa kojom se nadaju da će povratiti stare dane slave širom sveta. Umesto tradicionalne konzole koja bi bila fokusirana na jak hardver(već poznat recept) ili neki do sada neviđeni način igranja koji smo videli kod Wii konzole, najnoviji Nintendo Switch je napravljen da lako zadovolji fanove video igara koji od svoje kućne konzole žele pun standardizovan set kontrola koji je zasnovan na modernim gamepad-ovima u kojima smo uživali u prethodnih 20 godina.

Naravno, oni ipak nisu mogli da naprave samo običnu konzolu, već se Switch konzola igra u dva osnovna moda – prenosni mod sa baterijom koja dozvoljava između 2.5 i 5 sati igranja, gde se dva mini gamepad-a na ivice konzole mogu dodatii i pretvoriti u mini kontrolere, kao i TV modu gde se konzola ubaci u baznu stanicu koja šalje video signal putem HDMI kabla do vašeg kućnog TV-a. Ovim potezom je Nintendo pokušao da zadovolji mnogo veći spektar ljudi, od onih koji vole igranje u kući do igrača koji preferiraju igranje u pokretu. Switch s poseduje dobar 720p ekran dijagonale 6.2 inča(skoro pa Tablet), što korisniku daje veoma dobru gustinu piksela koja je čak i malo veća od veoma solidnog ekran PSVite 5 inča. Ovo čini Nintendo Switch veoma dobrim za igranje u pokretu, sa izgledom igara koji zaista zna da impresionira(Mario,Zelda,Splatoon...), ali nažalost slabija baterija (koja ipak nije mogla biti veća) sprečava da se konzola koristi dalje od punjača u dužim intervalima.Igre se prave nalik SD karticama(ali to ni su) koji imaju poseban ulaz na uredjaju cena im se kreće od 25-65eur.Dodatne opreme ima dosta ali upotrebna vrednost istih svodi se na dobru torbicu i zaštitu ekrana i džojstika(ne zaboravite konzola je i prenosna).Online igranje i kupovina preko Nintendo prodavnice najavljena je za Septembar 2018god.

Servisni problemi nisu poznati suviše je rano za bilo kakva iskustva.

Modifikacija pa nekim čudom najavljena za Leto 2018god. (VIDEĆEMO!?)