image

UOZBILJITE SE I UĐITE U SVET VIDEO IGARA

Mi smo pod broj jedan isključivo i samo usko specijalizovana radnja za video igre koja se uspešno bavi ovim poslom od 1991. godine. Iza sebe imamo armiju zadovoljnih mušterija koji su za nas najbolja preporuka.

Više o nama...

XBOX360

Release date, November, 2005

Sada sa ove distance (danas je 2018. god.) i svog velikog servisnog i prodajnog iskustva po mom skromnom mišljenju po mogućnostima i stabilnosti definitivno najbolji uredjaj u svetu video igara do sad i mislim da će ga neko teško prestići.Postoje FAT i SLIM modeli. Kroz istoriju konzole su bile sa memorijom od 4GB pa sve do Hard diskova od 500GB. Najrasprostranjeniji model je sa hardom od 250GB. Treba reći da samo original XBOX360 Hard Diskovi rade savršeno i dugotrajno. Da podsetimo igre za XBOX360 su u većini naslova u FULL HD(1920x1080,60hz,30fps.) nekih 95%. Džojstik za XBOX360 je dobio "Video game jojstic awards", a ja mogu da kažem da bolji i izdržljiviji bežični džojstik još nisam sreo u svojoj dugoj servisnoj istoriji. KINEKT je najionavativniji i jedan od najzabavnijih dodataka za neku gejmersku konzolu koliko je ljudi imalo upale mišića jer nisu shvatili ozbiljno xboxovu kameru (ha,ha) Velika šteta što neće zaživeti na XBOXONE. Za XBOX360 postoji preko 900 naslova. Online igranje moguće uz pravi nalog i odgovarajuće pretplate za željeni servis. Mislim da se tako dobro i jeftino više skoro ne ćemo igrati na nekoj konzoli.

Servisni problem, pa osim prve nesretne FAT serije sa potrošnjom struje 16,5A koja je defakto imala fabričku grešku i sa kojom smo imali velike muke, sve sledće serije konzola su radile odlično i sve kvarove prouzrokovao je korisnik ili nestručno lice koje je modifikovalo uređaj.

Modifikacija uređaja moguća otključavanjem DVD-ROMA (igranje sa diskova) i čipovanje RGH (pokretanje igara sa hard diska).

XBOXONE

Release date, November, 2013

Naslednik vrlo uspešnog XBOX360 čak šta više definitivno najbolje konzole prošle generacije u svakom aspektu je stigao. Da napomenem samo da je pre slimova bila debela konzola ili takozvani FAT i da smo o njoj pisali pa pošto ažuriramo sajt pričaćemo samo o trenutno aktuelnim modelima

XBOXONE S i XBOXONE X (početak prodaje 2017. god.)

Razlika izmedju ova dva uredjaja je u snazi i spoljnom izgledu. XBOXONE S pušta signal u 1080p(FULL HD),do 60fps.(broj sličica u sekundi što je ova vrednost viša i stabilnija grafika je sve lepša) tanji je i kompaktniji i uglavnom bele boje(osim limited serija). XBOXONE X je robusniji nešto deblji i to je prava zver od uredjaja, najjača konzola ikad napravljena do sada i jedina prava 4K konzola, uglavnom je crne boje. Sa ovom konzolom dovoljno je da imate i najobičniji model 4K TV i da uživate u svim igrama koje su napravljene u 4K one koje nisu igraćete ih u FULL HD kao na XBOXONE S. Treba naglasiti da oba modela puštaju 4K filmove i tu su jedinstvene. XBOXONE se nudi sa hard diskovima veličine od 500GB, 1000GB, 2000GB. Igre su u veličinama od 5GB do čak 90GB.i sve se instaliraju na hard bez obzira što su na disku.Zbog mogućnosti dodavanja prenosnog hard diska na XBOXONE veličina hard diska ne igra presudnu ulogu u odabiru uredjaja. Naravno igre postoje i u digitalnom formatu ali su iste veličine dosta često i veće od diska.

Kontroler je ostao među najboljima kao što je bio i na XBOX360. Zamerka bi se mogla dati na prelazak u Bluetooth tehnologiju sa Wireless-a. Po našem mišljenju to je nestabilnija veza. Postoje verzije V1 i V2 kao i PRO. U raznim bojama i limitiranim serijama. Na veliku žalost Microsoft je po svemu sudeći digao ruke od proslavljenog KINEKTA (kod x360) za XBOXONE zbog već poznate borbe sa Sonijem da Grafika u igrama bude primarna tako da je rezerva za KINEKT puštena u ove svrhe. Moram reći velika šteta jer je novi kinekt bio pripremljen da radi u 1080p. i prati 6 igrača istovremeno (prava zabava)

Igre za XBOXONE koštaju od 20-65eur i naravno samo originali. Igranje online moguće kao i onlajn kupovina (XBOX gift card) uz pravi nalog na neku zemlju koja nije Srbija i odgovarajuće pretplate za željeni servis(XBOXLIVE). Po mogućstvu ne koristite bežični internet nema dovoljnu brzinu za onlajn igranje (žica je zakon). Važno je napomenuti da bez pravog naloga nijedna igra nije cela iz razloga što u zavisnosti od igre od 5-30% dodataka za igru stoji na XBOX LIVE i čeka da je skinete ako ga nemate ili nije kako treba ništa od toga.

XBOXONE je izuzetno stabilan uređaj veoma tih i sa konstantnom temperaturom bez ikakvih pregrevanja. Za razliku od PS4 raspored komponenti i način hlađenja preuzet je iz računarskog sveta i već se pokazao na XBOX360 kao odličan. Pravilnim držanjem i na pravom mestu dok uređaj radi kao i redovnim održavanjem na godišnjem nivou ovaj uredjaj će vas služiti dugo i sretno.

Od modifikacija na žalost ništa.