image

UOZBILJITE SE I UĐITE U SVET VIDEO IGARA

Mi smo pod broj jedan isključivo i samo usko specijalizovana radnja za video igre koja se uspešno bavi ovim poslom od 1991. godine. Iza sebe imamo armiju zadovoljnih mušterija koji su za nas najbolja preporuka.

Više o nama...

PLAYSTATION POTRABLE

Release date, December, 2004

Popularni psp ili mala dvojka u vreme kada je izašla bila mala tehnička aždaja danas ima fensi naziv za to "geđžet". Đžepna konzola koja baš i nije đžepna imala je vrhunski ekran, antenu za wireless internet(surfovanje), mogućnost puštanja muzike, filmova, fotografija i naravno odličnih igri. Konzola za svaku priliku prvo je bila debela model 1000, pa tanka model 2000 i 3000, slajd model PSP GO! I na kraju izlaskom Vite totalno osiromašenje modela nazvan PSP STREET bez wi-fi,lošiji ekran,mono zvuk opet debeo,samo da bude jeftino. Debljina i težina se sa svakom serijom menjala uz dodavanje tehničkih inovacija. Tako da od klasičnih serija model 3000 je najtanji i ima mikrofon za priču na skajpu i izlaze za povevezivanje sa lcd televizorom gde psp pretvara u džojstik, kao takva i dalje egzistira na tržištu. Najveći korak dalje dizajnerski i upotrebno načinjen je na modelu PSP GO gde sa slajd otvaranjem otkriva kompletnu kontrolu za igranje i rukovanje sa bogatih 16gb memorije postaje nezaobilazni član putovanja. Sa ovom prenosnom familijom konzolaši su mogli bilo gde da igraju hitove sa dvojke preradjene za psp sa još boljom grafikom jel je mala površina ekrana sa većom rezolucijom od tv-a davala mnogo lepšu sliku.. Kontrole nap psp-u su odlične poseduje kompletan dvojkin džojstik ali sa dva dugmeta manje sa strane i jednom analogijom. Zvuk je solidan, a uz kvalitetne slušalice vrhunski. Baterije drže solidno ali pri dužim putovanjima treba imati auto punjač. U sve modele može se ubaciti memory stick pro duo kartica do 16gb. Za psp je izašl preko 900 naslova. Bilo je raznih dodataka kao kamera,gps resiver i slično ali bez većeg uspeha.Konzola je prestala da se proizvodi ali će definitivno ostati upamćena kao najbolje ikad napravljeni prenosni uredjaj za igranje igrica.I dalje je tražena. Pravi prenosni izbor za sve igrače (današnji telefoni su kul ali ni blizu psp).

Većih problema nije bilo osim nestručnih hakerisanja(yu tube majstori) iIi ljubljenja sa tvrdom podlogom.

Modifikacija moguća softverski.

PS Vita

Release date, February , 2012

Sony je, kao nastavak uspešnog PSP stvorio novo čedo nazvano PS Vita koja je posvećena strasnim gejmerima. Postoje dve verzije uređaj deblji model 1000 i tanji 2000. Osnovna razlika u ova dva modela je debljina i vrsta ekrana. Dok prvi ima OLED ekran drugi je na klasičnom LCD. Ostali tehnički detalji su isti Ekran veličine 5-inch(130mm), osetljiv na dodir, stereo zvuk, Bluetooth i Wi-Fi za povezivanje sa drugim uredjajima i internetom, multi tač na donjem delu uredjaja, dva analogna kontrolera i ostala dugmad kao na ps3 džojstiku naravno tu je i izlaz za slušalice. PSVita poseduje vrlo snažne grafičke i centralne procesore te igre izgledau zaista prelepo. Sa ekranom od 5-inča teško da je ručna konzola po veličini bliže je nekom Fabletu(uredjaji svrstani po veličini ekrana izmedju telefona i tableta). Lepo leži u ruci i vrlo je kompaktan. Igre se prave na karticama koje liče na SD format ali naravno nisu. Memorijske kartice koje koristi PSVita takođe su napravljene isključivo za PSVitu u varijantama 8, 16, 32GB. Postoji mogućnost povezivanja sa ostalim uredjajima iz familije Playstation kao i gledanja tv i korišćenja raznih Playstation servisa. To naravno zahteva nalog i pretplatu. Baterija u proseku za igranje igrica traje od 3-6 sati.

Sa servisne strane nije bilo problema osim onih koje su napravili sami korisnici padanje, lomljenje, prosipanje…

Modifikacija moguća samo do Firmware 3.60.