image

UOZBILJITE SE I UĐITE U SVET VIDEO IGARA

Mi smo pod broj jedan isključivo i samo usko specijalizovana radnja za video igre koja se uspešno bavi ovim poslom od 1991. godine. Iza sebe imamo armiju zadovoljnih mušterija koji su za nas najbolja preporuka.

Više o nama...

NINTENDO DS, DS lite, DS i, DS i XL, 3DS, 2DS

Release date, November, 2004 (prvi DS)

Ovo je najveća familija prenosnih konzola i dobro poznati naslednici Game Boy-a. Nintendo kao vodeći proizvođjač prenosnih konzola potrudio se da skoro svake godine doradi postojeći proizvod i donese mu novi izgled i tehnički napredak. DS debela i ružnjikava konzola sa dva ekrana prvi radi na dodir i koristi se olovka za igru, postala je posle godinu dana DS lite već tanji i ugladjeniji model od prethodnika. Nastavak se ogleda u DS i modelu sa povećanim ekranima isprofilisan maksimalno sa odličnom završnom obradom i pregršt tehničkih inovacija tipa internet, dve kamere, muzika, filmovi i definitivno najpogodjeniji model.

DS i XL zamišljen da zainteresuje stariju populaciju (penzionere, mame, tate) potupono je isti kao DS i ali sa dva ogromna ekrana zbog bolje vidljivosti sa nedostatkom povećanja rezolucije pa je slika bila veća ali nedovoljno jasna. Moramu se priznati kad se sklopi izgledao je kao skupocena tabakera. Poslednji u nizu i najnoviji početak prodaje april 2011 god. 3DS primenjuje famoznu i trenutno vrlo popularnu 3D tehnologiju gde je gornji ekran 3D i to bez naočara. Igrice u 3D prave se posebno a postoji prekidač da se 3D ugasi. 3DS izgleda lepo (takva je i cena) a koliko će mu ova revolucija u prenosnim konzolama bi ti prihvaćena videćemo.Poslednja u nizu konzola je 2DS verzija koja prima sve igre u 3D ali se one prikazuju standardno odnosno uredjaj nema 3D tehnologiju. I 2DS i 3DS konzole postoje u varijantama XL(tu je kvalitet slike bolji nego kod ranijih modela).Zajedničko za celu ovu familiju je to što su igre kompatibilne sa svim modelima DS generacije (postoji preko 700 naslova) jedino 3D igre idu samo na 3DS i 2DS. Baterija traje solidno za duža putovanja potreban auto punjač. Od svega nabrojanog trenutno se proizvode NEW 3DSXL I NEW 2DSXL ostali se više ne proizvode.

Posebnih problema ove konzole nemaju samo malo više pažnje prilikom otvaranja i naravno bez padova.

Online igranje moguće kao i kupovina uz pomoć pri pejd kartica ali nalog ne može bi ti na Srbiju.. Ovo su prenosne konzole koje se prodaju najviše u svetu što i ne čudi Nintendova tradicija u ovoj disciplini je i te kako poznata još od Game Watch prenosnih konzola sa početka 80. godina prošlog veka a kod nas ih uglavnom kupuju mlađa deca i devojčice.Razlog je jasan Mario i njegova ekipa postoje samo na Nintendu.

Modifikovanje moguće softverski.