image

UOZBILJITE SE I UĐITE U SVET VIDEO IGARA

Mi smo pod broj jedan isključivo i samo usko specijalizovana radnja za video igre koja se uspešno bavi ovim poslom od 1991. godine. Iza sebe imamo armiju zadovoljnih mušterija koji su za nas najbolja preporuka.

Više o nama...

PLAYSTATION 3

Release date, November, 2006

Playstation 3 izašla je u svom prvom predstavljanju kao crni sjajni monolit sa ozbiljnom težinom i elegancijom. Nakon tri godine kako to već Sony sa svojim konzolama čini izašla je slim verzija daleko jednostavnija i ne atraktivnija da bi za kraj smanjili uredjaj jos jednom i nazvali ga super slim sa verzijama koji ima hard diska od 500 gb i verzijom sa flash memorijom od 12gb.koja baš nije upotrebljiva.Postoji velika zabluda da Sony koristi BLUE-ray (naslednik dvd) diskove zbog igri to je netačno, igre na Playstation 3 konzoli nisu velike 25-50 gb (koliko stane na blue ray disk bio jednoslojni ili dvoslojni)već filmovi u igri snimani u full hd tehnologiji a sad i 3D zauzimaju to mesto. Prava istina leži u tome da je Sony vlasnik Columbia Pictures i da je odavno u filmskim vodama gde gura novi standard (koji je on patentirao i bio u ratu sa ostalim proizvodjačima)preko svoje konzole kao što je to radio sa dvd filmovima na Playstation 2. Najbolja slika postiže se spajanjem sa lcd i plazma televizorima HDMI kablom tačno odredjenih specifikacija koje je zadao Sony.Rezolucija većine igara nekih 99% je samo u 720p.i tu postoji zabluda kako su igre u Full HD. Trojkin bežični pad nadaleko poznat od starijih Plejstejšna po našem mišljenju nije više tako kvalitetan. U trci sa Nintendom wii pravi sličnu koncepciju igre uz pomoć Eay Toy kamere i posebne palice i naziva ga Playstation Movie, po našem mišljenju veoma neuspešno i skupo.Online igranje na našim prostorima funkcioniše(pod uslovom da ni ste modifikovani) kao I kupovina uz pomoć pripejd kartica. Naravno ne sa nalogom gde se spominje Srbija.

Servisni problemi poznati od ranije bolna tačka laser i nestanak slike zbog problema sa grafikom.

Modifikacija je moguća softverski.

PLAYSTATION 4

Release date, November, 2013

Četvrta generacija na ovim prostorima toliko popularne franšize „PLAYSTATION“Da napomenem samo da je pre slimova bila debela konzola ili takozvani FAT i da smo o njoj pisali pa pošto ažuriramo sajt pričaćemo samo o trenutno aktuelnim modelima... PLAYSTATION 4 SLIM i PLAYSTATION 4 PRO (početak prodaje 11.2016.)

Razlika izmedju ova dva uredjaja je u snazi i spoljnom izgledu.Stadnardni PS4 pušta signal u 1080p(FULL HD), do 60fps.(broj sličica u sekundi što je ova vrednost viša i stabilnija grafika je sve lepša)dosta je tanji i kompaktniji.PS4 Pro je robusniji duplo deblji i renderiše (u realnom vremenu prikazuje iz full hd u neki 4k-ne pravi) odredjene naslove unapred pripremljene. Šta to u praksi znači. Pa većina ljudi misli da je PS4PRO 4K konzola što nije tačno. Da bi se videla bilo kakva razlika izmedju slike koju prikazuje Slim PS4 i PS4PRO potrebno je da imate televizor koji u sebi ima standard HDR10. Takvi modeli koštaju pozamašno. Tek kad ste ispunili ovaj uslov ima smisla kupiti Pro model 4 i uživati u zasad ne baš mnogobrojnim optimizovanim naslovima. PS4Pro u sebi ima hard disk od 1000GB(1TB), a PS4 slim od 500GB i 1000GB. Igre su u veličinama od 5GB do čak 90GB.i sve se instaliraju na hard bez obzira što su na disku tako da prilikom kupovine treba obratiti pažnju na ovaj detalj. Naravno igre postoje i u digitalnom formatu ali su iste veličine dosta često i veće od diska.

Džojstici na oba modela su isti bežični u Bluetooth tehnologiji postoje verzije v1i v2 u raznim bojama i limitiranim serijama. Od opreme postoji Kamera nalik kinektu (xbox360) nije ništa posebno a podržava malo igara i Playstation VR (virtual reality) kombinacija naočara i kacige koji vam stavljanjem na oči i glavu baca u jednu drugu dimenziju igranja to se naravno odnosi samo na optimizovane igre za VR.Ono što bi ovde posebno naglasio za ovaj uredjaj da obavezno pre kupovine VR što zbog cene što zbog posledica negde to prvo isprobate jedno 15min. pa ako smatrate da vaša porodica i vi ne će imati problema posle ovakvog igranja sa epilepsijom i sličnim bolestima gde oči gube funkciju a mozak obradjuje podatke direktno samo napred sa kupovinom .Igre za PS4 koštaju od 20-65eur i naravno samo originali. Igranje online moguće kao i onlajn kupovina (Playstation gift card) uz pravi nalog na neku zemlju koja nije Srbija i odgovarajuće pretplate za željeni servis(Playstation +). Po mogućstvu ne koristite bežični internet nema dovoljnu brzinu za onlajn igranje (žica je zakon)Važno je napomenuti da bez pravog naloga nijedna igra nije cela iz razloga što u zavisnosti od igre od 5-30% dodataka za igru stoji na playstation network i čeka da je skinete ako ga nemate ili nije kako treba ništa od toga.

Uredjaj se izuzetno greje i to je standardna Sonijeva filozofija razmišljanja mali kompaktni uredjaji koji ustvari nemaju dovoljnog mesta za hladjenje komponenti te treba obratiti pažnju kako se uredjaj drži dok se igra i gde. Redovan servis jednom godišnje kompletnog uredjaja je više nego koristan za dugovečnost konzole.Problemi koji se javljaju zbog pregrevanja su uglavnom grafičke prirode pa jednostavno rečeno samo jednog dana nemate sliku.Dzojstici su vrlo diskutabilni po pitanju kvaliteta imaju problema različite prirode od ispadanja dugmića do toga da ne pune bateriju pa i da iz čistog mira više ne rade ukoliko ih bacate stvar je još gora.

Modifikacija je moguća samo na određenim "Firmware".